'De vijf talen van de liefde' - het idee van Gary Chapman werkt nog steeds

Rond de tijd van Valentijnsdag, staat het eerste en bekendste boek 'De vijf talen van de liefde' van Gary Chapman, altijd weer in de bestsellerslijst van de New York Times. Alsof de wereld sinds 1992 heeft stilgestaan. Hij schreef het boek bijna 25 jaar geleden, maar nog steeds redt hij er huwelijken mee, zegt hij zelf. In het ND stond er een pakkend interview met de inmiddels 78- jarige 'liefdesdokter'.

Chapman - inmiddels zelf alweer 54 jaar getrouwd - heeft vijftien jaar huwelijkstherapie gegeven voor hij aan dit boek begon. Keer op keer kwamen mensen bij hem die zeiden: 'Ik heb het gevoel dat mijn echtgenoot niet van me houdt.' Terwijl de partner dan zei: 'Dat begrijp ik niet, want ik doe dit, of zeg dat.'
Omdat het een terugkerend patroon was, is de schrijver er op een dag voor gaan zitten en heeft hij zijn aantekeningen van twaalf jaar therapie doorgespit, om erachter te komen waarover al die mensen nou precies klaagden. Hierdoor is het op het idee gekomen van de vijf talen en is hij het gaan gebruiken in zijn therapie. Soms kwamen stellen na drie weken al bij hem terug om te zeggen dat dit alles had veranderd. Naar aanleiding van al die gesprekken heeft hij het boek geschreven, zodat hij ook mensen kon helpen die niet bij hem thuis in therapie konden komen. Het bleek een succes. En hij weet waarom: 'Ieder mens wil zich geliefd voelen. Als we ervaren dat onze partner van ons houdt, vinden we het leven een stuk aangenamer'.

(Wil je het hele artikel lezen, kijk dan op deze website).

In de loop van de jaren zijn er overigens nog diverse andere boeken van Chapman verschenen over de vijf talen van de liefde die allemaal de moeite waard zijn. Het zijn o.a.:

Bestel het boekje hier


Overweeg je eens een kleine editie van 'De vijf talen van de liefde' te lezen of cadeau te doen, dan is deze versie een aanrader. 


Heb jij al eens een boek van 'De vijf talen van de liefde' gelezen en ben je er achter wat jouw liefdestaal is en die van je partner? 
Reacties

Een reactie posten

Je reactie wordt gepubliceerd na goedkeuring!