No second love - teken de petitie

'Liefde en Trouw' - zoals de titel van dit weblog luidt - klinkt heel mooi. Toch lijkt het vandaag de dag bijna een droom want het is een gegeven dat op dit moment één op de drie huwelijken op de lange duur geen stand houdt. Er wordt volmondig 'ja' gezegd maar wanneer er moeilijkheden komen of wanneer de ander niet voldoet aan een bepaald verwachtingspatroon, wordt de stekker eruit getrokken. Als je op deze website leest wat de oorzaken van een scheiding kunnen zijn, verbaas je je en word je er verdrietig van. Soms lijkt het wel een epidemie die rondgaat.

Wanneer een huwelijk eenmaal stukgelopen is, is dit vaak al verdrietig genoeg. De partners zelf en de mensen dicht om hen heen merken (in)direct de gevolgen ervan. Wat mij daarom ontzettend verbaast is dat de overheid er eigenlijk nog een schepje bovenop doet met de reclame voor Second Love. Er gaan al zoveel huwelijken kapot, waarom wordt vreemdgaan dan ook nog eens gestimuleerd?
Nee, ze zenden zelf deze reclameboodschappen niet uit, maar ze doen er ook helemaal niets aan om ze tegen te houden. Ook via levensgrote billboards langs de kant van de weg word je aangemoedigd er een relatie op na te houden. Ik weet dat deze site al een tijdje actief is maar de reclame voor de organisatie, stoort mij keer op keer.

Graag wil ik - net als de initiatiefnemers van de pagina 'NO second love NO' - mijn geluid laten horen tegen het promoten van vreemdgaan binnen een huwelijk of relatie. Er zijn in het verleden al meerder petities gelanceerd die je kon tekenen maar er zijn er nog steeds een aantal die je kunt ondertekenen.

Wil je ook dat het verboden wordt om vreemdgaan en affaires te promoten? Teken dan deze petitie.

Tot het einde van dit jaar kun je ook deze petitie ondertekenen tegen Second Love.

Reacties