Gebed voor je financiën

Wat is het belangrijk in je huwelijk om goed om te gaan met de financiën. Wanneer hier onenigheid over ontstaat, kan het een grote bron van ergernis worden.

Een eenvoudig maar mooi gebed las ik in 'De kracht van een biddende vrouw' van S. Omartian.

'Heer, ik leg onze financiën in uw hand, zodat U ze kunt gebruiken voor uw doel. Help ons goede rentmeesters te zijn over alles wat we van U ontvangen en volkomen eensgezind te zijn in de manier waarop we het besteden. Leer ons zo te leven dat we vrij blijven van zware schulden. Help ons de dingen te herstellen die we niet verstandig hebben aangepakt. Laat ons zien wat we kunnen doen om onze financiële situatie te verbeteren en help ons geen onverstandige uitgaven te doen. Help ons eraan te denken dat alles wat we hebben van U is en leer ons daar dankbaar voor te zijn.
Ik bid dat we het gemakkelijk zullen vinden om aan U en anderen te geven, zoals U dat van ons vraagt in Uw Woord. Geef ons wijsheid om op een verstandige manier met geld om te gaan. Help ons goede beslissingen te nemen wat onze uitgaven betreft. Laat ons zien hoe wij voorzieningen kunnen treffen voor de toekomst. Help ons een goede balans te vinden tussen geldverspilling en gierigheid. Geef dat mijn man altijd goed betaald zal worden voor het werk dat hij doet en dat zijn geld niet wordt gestolen, opgeslokt, vernietigd of verspild. Vermeerder het, zodat we veel kunnen doen met wat hij verdient. Leer ons om ons niet bezorgd te maken over onze financiën, maar eerst uw Koninkrijk te zoeken en erop te vertrouwen dat we dan alles zullen krijgen wat we nodig hebben. (Luc.12:31).

Elizabeth George schrijft er het volgende over:
"Ben je dol op winkelen? Staat het kopen van dingen te hoog op je prioriteitenlijstje? Dan heb ik een idee voor je; bid in plaats van geld uit te geven. Ik meen het. Maak een lijstje van de spullen die je denkt nodig te hebben. Kijk er vaak naar en voeg er zo nodig dingen aan toe. Bid vervolgens dagelijks voor elk ding dat op je lijstje staat. Bid voor het geduld om te wachten totdat God in je werkelijke behoeften voorziet. Vraag God om je te helpen onderscheiden of je iets ook echt zou moeten kopen. Als je zo te werk gaat, zul je op drie manieren gezegend worden:

1. Je ervaart overwinning over verzoeking
2. Je steekt je niet verder in de schulden
3. Bovenal wordt God verheerlijkt als je erop vertrouwt dat Hij in je behoeften zal voorzien.


Reacties